Mūsų svetainėje naudojami slapukai, kad užtikrintume jums teikiamų paslaugų kokybę. Išjungdami šį pranešimą arba toliau naršydami šioje svetainėje sutinkate su slapukų naudojimo politika.
Moldovos sostinė Kišiniovas, įsikūręs pačioje Rytų Europos širdyje, sparčiai populiarėja ir vilioja čia apsilankyti maisto entuziastus iš viso pasaulio. Šis žavus miestas yra persmelktas turtingų kulinarinių tradicijų ir siūlo maisto įvairovę - nuo gatvės maisto iki vietinių turgų bei tradicinių restoranų. Pristatome naudingus patarimus, kur ir ką pavalgyti Kišiniove.
Jei norite pasinerti į Kišiniovo maisto tradicijas ir paragauti šviežių vietinių produktų, nėra geresnės vietos nei centrinis turgus. Vietinių vadinamas Piata Centrala, šis triukšmingas turgus yra ne tik vieta, kur galima nusipirkti maisto produktų, bet ir gyvas centras, kuriame atgyja Moldovos spalvos, kvapai ir garsai.
🥗 Bendraukite su pardavėjais. Moldovos pardavėjai paprastai yra draugiški ir didžiuojasi savo produktais. Nedvejodami užmegzkite pokalbį arba paklauskite apie jų prekių kilmę. Tai puikus būdas sužinoti daugiau apie vietos maisto kultūrą tiesiai iš jos šaltinio.
🥗 Išbandykite prieš pirkdami. Daugelis pardavėjų mielai siūlo mėginius, ypač jei iš tiesų domitės jų produktais. Tai puikus būdas paragauti šviežių vietinių skonių prieš nusprendžiant, ką pasiimti namo.
🥗 Turėkite grynųjų pinigų. Nors kai kurie pardavėjai gali priimti banko korteles, centriniame turguje grynieji pinigai yra svarbiausi. Turėdami smulkių banknotų ir monetų taip pat galite sklandžiau derėtis.
Šiame mieste rasite puikių greitų ir skanių patiekalų, kuriems didelę įtaką daro platesnis Rytų Europos kulinarinis paveldas. Būtina paragauti Mămăligă – tradicinės kukurūzų miltų košės, kuri Moldovai yra tai, kas Italijai yra polenta. Tai paprastas, bet sotus patiekalas, kuris dažnai patiekiamas prie troškinio.
😎 Patarimas: ieškodami Kišiniovo gatvės maisto, ieškokite pardavėjų, kurie gamina patiekalus tiesiai priešais jus. Tokios vietos kaip Piata Centrala ar miesto centro gatvelės puikiai tinka paragauti šių skanėstų. Kiekvienas prekystalis siūlo unikalų Moldovos skonį, todėl nevalia jų praleisti.
Kelionės į Moldovą metu rekomenduojama užsukti į Kišeniove įsikūrusius garsius restoranus. Juose puoselėjamos šalies kulinarinės tradicijos. Restoranai pasižymi tradiciniu interjeru, kuriame vyrauja tokie elementai kaip rankų darbo tekstilės gaminiai ir mediniai baldai, o aplinka primena moldavų namus. Meniu galima rinktis patiekalus, gaminamus iš kartos į kartą perduodamais senais metodais.
🍴 Mititei (arba „mici“) - maži, pikantiški ant grotelių keptos mėsos suktinukai, pagardinti česnakais ir žolelėmis, puikiai tinkantys prie vietinių vynų.
🍴 Zeamă – vištienos sriuba, kuri laikoma vaistu nuo įvairių negalavimų. Tradiciškai ji patiekiama su grietine ir krapais.
🍴 Žymūs restoranai, tokie kaip „La Plăcinte“ ir „Vatra“, siūlo šiuos ir kitus patiekalus.
Trumpai pristatėme patarimus, kur pavalgyti šiame mieste ir ką pasirinkti iš plataus tradicinių patiekalų meniu. Tyrinėjant miesto apylinkes nepraleiskite progos artimiau susipažinti su turtinga gastronomija, apsilankyti vietiniuose turguose bei restoranuose. Turite kitų klausimų? Kreipkitės į AirGuru komandą!
☎️ Telefonu: +370 (700) 22 820
📧 El. paštu: pagalba@airguru.lt
Norite matyti daugiau naujienų ir kelionių patarimų? Sekite mus FACEBOOK ir INSTAGRAM!